Toneelvoorstelling "Jamal"

Vandaag was er voor de derde klassen de voorstelling van de toneelmakerij "Jamal".

Jamal is boos. Niet op iemand in het bijzonder, maar op iedereen. Op zijn ouders die geen Nederlands spreken. Op zijn school waar hij altijd 'die buitenlander' blijft. Op het Westen en de hele wereldpolitiek. Hij slaat om zich heen, niet met vuisten maar met woorden. Want Jamal leest boeken. Honderden. En hij schrijft gedichten. Woedende gedichten. Ze duiken overal op, maar niemand weet dat ze van hem zijn. Het is zijn geheim. Eén van zijn geheimen.

Nu moet Jamal elke middag een half uur praten, anders sturen ze hem van school. Daar zit hij dan, bij een oude vent, die Matthieu heet en die vraagt en vraagt. Waarom wil hij zo graag achter Jamal’s geheimen komen? Waarom laat hij hem niet met rust? En hoe open is Matthieu zelf eigenlijk? Zijn vrouw is dood en nu zit hij zijn tijd uit. Het liefst alleen. Tot hij door Jamal wordt wakker geschud...