Bezoek van de inspecteur

Eindelijk na 11 jaar onbezocht te zijn, was ze er. De inspecteur voor het onderwijs. Elke school in Nederland wordt bezocht , geïnspecteerd en gecontroleerd en op basis van de inspectie krijgt de school een pakket. Dat kan betekenen dat er extra toezicht komt op de school of dat ze zeggen je bent goed bezig maar dit en dat kan nog beter en wij komen over vier jaar weer langs.

Zij hebben de hele dag gekeken in de les, gepraat met docenten en met leerlingen en er zijn gesprekken geweest met de directie, de zorgcoördinator, de administratie en ze hebben gekeken in ons leerlingvolgsysteem. Aan het einde van de dag werden alle medewerkers bij elkaar geroepen en was ook iemand van het bestuur aanwezig om te horen wat ze van onze school vonden.

Hogelant is,als school zelf al aan het kijken waar wij beter in moeten worden en wat gaat er al erg goed. Het mooie is dat de inspecteur eigenlijk precies hetzelfde vindt. Namelijk dat de zorg voor leerlingen heel erg goed is en dat wij pedagogisch heel sterk zijn, maar dat we de leerdoelen best wel iets hoger mogen stellen. Het is tenslotte ons doel om leerlingen te schakelen.

Alles wat ze hebben gezien en de gesprekken die ze hebben gevoerd, heeft geleid tot een positieve beoordeling en daar zijn wij heel erg trots op!