CKV


Bij CKV leer je veel meer dan alleen tekenen, hoewel dat wel de hoofdzaak is. CKV betekent Culturele en Kunstzinnige Vorming en houdt in dat je tijdens de les in aanraking komt met allerlei leuke zaken zoals toneelvoorstellingen, fotografiecursussen, muziekworkshops en museumbezoek.

Ieder jaar gaan we bijvoorbeeld naar een theater voorstelling van de Toneelmakerij, en komt Foam, het Amsterdamse museum voor fotografie op bezoek. Daarnaast doen we nog veel meer. Tijdens de tekenlessen krijg je te maken met verschillende technieken zoals schilderen met onder andere plakkaatverf, waterverf, tekenen met Oost-Indische inkt, houtskool, conté-krijt, vetkrijt, pastelkrijt. Ook maak je een collage en ontwerp je een affiche. Je werkt regelmatig op basis van muziek die je te horen krijgt.

De opdrachten zijn praktisch van aard, CKV is een 'doe'-vak. Belangrijk is ook dat je in deze lessen kunt laten zien hoe goed je kunt omgaan met een les in een 'vrije' situatie; er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Er wordt dus niet alleen gelet op hoe goed je werkstuk wordt maar ook op hoe je je gedraagt tijdens de les. Dat is minstens zo belangrijk als het resultaat van je tekening.