Gym


Iedere week heb je gym op het Hogelant. De lessen bestaan naast oefenen voor het toernooi uit onderdelen van spel, turnen, atletiek, dans en contactsporten. Met jouw toestemming worden de sportonderdelen soms gefilmd. Van de beelden kun je leren en het is leuk om terug te kijken. Als je weggaat van onze school krijg je de video’s en foto’s mee; een sportfolio, een portfolio maar dan alleen met gymonderdelen. 

 

Tijdens de gymlessen leer je ook vaardigheden die je nodig hebt om de schooltoernooien goed mee te kunnen doen. Aan het eind van een periode is er steeds een toernooi. Voor de eerste klassers is er volleybal, korfbal, atletiek en softbal. De hogere klassen hebben een basketbaltoernooi i.p.v. korfbal. 

 

Aan het begin van de les ga je zelfstandig aan de slag in de gymzaal. Je kiest een activiteit en een plek in de zaal en gaat lekker aan de slag. 

 

Ook buiten de gymles om kun je sporten op school. Het Hogelant werkt samen met Topscore Amsterdam en biedt jou de kans om aan na schooltijd te sporten. Je kunt je inschrijven voor Topscore nadat de promotielessen tijdens de gymlessen zijn geweest. Zo kun je vast kennis maken met de sport en met de instructeur. Je kunt kiezen uit: voetbal, badminton, tafeltennis, kickboks of streetdance. 

 

We vinden het belangrijk dat je gezond bent en dus vaak en veel beweegt. Als je fit bent voel je je goed! Ook kun je buiten de school goed meedoen met sportactiviteiten omdat je weet hoe je het spel moet spelen. Je hebt het bij ons op school geleerd!

 

Sportieve groet van de gymleraren,

 

meester Herbert en meester Tim