Morgen gaan we weer volledig open. We starten met de mentorlessen. Om te voorkomen dat we worden geconfronteerd met een nieuwe lockdown/ schoolsluiting met alle gevolgen van dien, moeten we er met elkaar alles aan doen om besmettingen te voorkomen.

 

Het aantal besmettingen in Amsterdam neemt toe. En dan voornamelijk in de stadsdelen Nieuw-West en West: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronabesmettingen-stadsdelen/

 

Het risico bestaat dat docenten, leerlingen of ouders/ verzorgers naar school komen zonder dat ze weten dat ze Covid-19 bij zich dragen. Hoe voorkomen we dan dat anderen besmet worden?

De ventilatie is in orde

De luchtbehandeling in het gebouw is gecontroleerd en in orde. De aanwezige ventilatiesystemen in ons gebouw betreffen zogenaamde gebalanceerde ventilatiesystemen zonder recirculatie. Ons ventilatiesystemen is momenteel op de maximale stand (100%) ingeregeld om een zo’n hoog mogelijke ventilatie te realiseren. Verse lucht komt dus van buiten en wordt alle lokalen in geblazen. De ramen staan zo veel mogelijk open. 

Drie belangrijke regels voordat uw kind naar school komt

 1. Valt u of uw kind onder een risicogroep. Neem dan contact op met uw huisarts of met de GGD voor advies. Is het verstandig om deel te nemen aan de klassikale lessen? Dat is een vraag, bij twijfel, voor specialisten.
 2. Indien u op vakantie bent geweest in een zogenaamde oranje zone moet u bij terugkomst de richtlijnen van de overheid volgen. Uw kind moet 10 dagen in quarantaine voordat hij/ zij plaats kan nemen in de lessen. En laat uw kind altijd testen. Kijk hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus
 3. Indien uw kind ziekteverschijnselen heeft (verkoudheid, hoesten, benauwd, koorts loopneus, e.d.), houd uw kind thuis. 

 

Voor iedereen in het gebouw geldt:

De RIVM-richtlijnen zijn leidend. Dat betekent: 

 • Volwassenen en leerlingen houden 1,5 meter afstand van elkaar. 
 • Dit geldt ook voor volwassenen onderling. 
 • We wassen onze handen meerdere keren per dag goed 
 • We schudden geen handen. 
 • We hoesten en niezen in onze ellenboog.   
 • Volg de looproutes in het gebouw, volg de stickers. 
 • Gebruik de juiste ingang en de juiste uitgang van het gebouw.
 • Houd de tafels schoon en gebruik de handgels.

 

Een personeelslid/ leerling met de volgende (luchtweg)klachten blijft thuis bij: 

 • Neusverkoudheid. 
 • Hoesten. 
 • Moeilijk ademen/benauwdheid. 
 • Koorts boven 38°C 
 • Plotseling verlies van reuk of smaak

 

Voor meer informatie, lees hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/voortgezet-onderwijs

 

Leerlingen mogen ook niet naar school in de volgende situaties:

 • Als iemand in hetzelfde huishouden positief is getest voor het coronavirus.
 • Als iemand in hetzelfde huishouden naast verkoudheidsklachten, hoesten of plotseling verlies van reuk en/of smaak, ook koorts en/of benauwdheid heeft. Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven.
 • Als iemand nauw contact heeft gehad buiten het huishouden met iemand die positief is getest voor het coronavirus.
 • Wanneer een leerling gedurende de dag klachten ontwikkelt (verhoging, koorts, neusverkoudheid, hoesten en/of moeilijk ademen/benauwdheid) gaat de leerling naar huis. Ouders/verzorgers worden hierover geïnformeerd.

 

Leerlingen houden afstand tot de docent

Volwassenen lopen meer risico op ernstige verschijnselen van Covid-19 dan jongeren. Onze medewerkers lopen dus een risico. Daarom moeten leerlingen afstand houden tot de docenten. In het lokaal, maar ook in de gangen. 

Startgesprek met mentor

De startgesprekken met  mentor, ouders en leerlingen gaan we online voeren via Teams. De mentor neemt contact met  u op  om een afspraak met u te maken. 

In de leslokalen, in de aula en op de gang

In elk lokaal zijn desinfecterende handgel en doekjes aanwezig, om handen te wassen en de tafels schoon te maken.

In ieder lokaal zijn prullenbakken aanwezig en deze worden dagelijks geleegd.

De pauzes staan op de gebruikelijke tijden. Het verkooppunt blijft nog even gesloten. Advies is om zoveel mogelijk buiten, in de frisse lucht, pauze te houden.

Op de gangen lopen de leerlingen en medewerkers rechts net als in het verkeer.

De gangen zijn geen verblijfsruimte en worden alleen als verkeersruimte gebruikt. 

Mondkapjes

Mondkapjes zijn niet verplicht. Leerlingen en medewerkers die zich prettiger voelen met een mondkapje op, mogen dit uiteraard dragen.

Vervoer

Het RIVM vraagt leerlingen om zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Kom zoveel mogelijk te voet, op de fiets of op de scooter. Mocht het noodzakelijk zijn om met het openbaar vervoer te reizen, dan is een mondkapje verplicht.

Testen en dan?

Bij klachten, laat je je testen. Er zijn diverse testlocaties in Amsterdam (Zuid, Noord, Nieuw-West en Zuidoost) en u kunt vaak dezelfde dag terecht. Aanmelden voor de test kan telefonisch op 0800-1202 of via het portaal op coronatest.nl. Ook voor kinderen kan via het landelijk nummer en de website een testafspraak gemaakt worden. Kinderen van 16 en ouder moeten de afspraak zelf maken of telefonisch bevestigen dat zij toestemming geven voor een afspraak.

 

Een leerling (of docent) die positief getest is op Covid-19 moet tenminste 7 dagen thuisblijven na start van de symptomen en uitzieken. De GGD zal in dat geval naar alle waarschijnlijkheid contact opnemen met de school. Ouders of leerlingen hoeven geen actie te ondernemen.

 

Het personeelslid/leerling mag pas weer naar school als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. Zie ook https://lci.rivm.nl/leefregels.  

Rooster

Hierbij het rooster voor de komende twee weken.

1e  klas  8.30-  13.20  uur

2e  klas  9.20-  14.10  uur

3e  klas  10.25- 15.10 uur

 

4e  klas  11.10- 16.00 uur

Contact met de school

Wanneer u meer wilt weten over het onderwijs of wanneer u denkt iets gemist te hebben, kunt u altijd contact opnemen met de administratie op tel.nr. (020)-6344737.

 

Voor ziekmeldingen belt u (020) 634 4737.

Heeft u vragen over verzuim? Neem dan contact op met onze verzuimcoördinator mevrouw M. Sol  m.sol@hogelant.nl

 

Website:  https://hogelant.nl

Telefoon:  020 634 4737

E-mail:  info@hogelant.nl

 

 

Veel strengheid en veel richtlijnen. Maar we doen het voor elkaars gezondheid en voor die van onze naaste familieleden. En voor onze leervorderingen. ‘Lessen op afstand’ was even goed te doen maar het moet niet ‘het nieuwe normaal’ worden.